recepty hľadaj top10
Hovädzie mäso
Sviečková na smotane

pridal: Stanley-30.11.2007

suroviny

olej
1ks cibuľa (väčšia)
hovädzia sviečková (alebo falošná sviečková - pierko)
5ks petržlen
10ks mrkva
1ks zeler
soľ
2ks bobkový list
10ks čierne korenie celé
2ks nové korenie celé
cukor kryštálový
2dl smotana na varenie (na zátrepku)
múka hladká (na zátrepku)
horčica plnotučná
ocot (alebo citrón)
prípadne brusnicový kompót

postup

Na oleji osmažíme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu, na ktorej potom obielime mäso.
Pridáme na kúsky pokrájanú zeleninu, soľ, koreniny a dusíme. Zelenina pustí šťavu, preto podlievame vodou až neskôr. Musíme však dávať pozor, aby sa nám zelenina nepripálila, a preto treba častejšie miešať.
Keď je mäso mäkké, vyberieme ho. Vyberieme aj bobkový list, čierne a nové korenie.
Zeleninu so šťavou rozmixujeme na jemnú penu, do ktorej vlejeme zátrepku z múky a smotany. Dochutíme horčicouoctom (alebo citrónom).

Servírujeme s knedľou a pre labužníkov aj s brusnicovým kompótom.

svisiace recepty:
Bravčová sviečková