olej |
1ks cibuľa (väčšia) |
hovädzia sviečková (alebo falošná sviečková - pierko) |
5ks petržlen |
10ks mrkva |
1ks zeler |
soľ |
2ks bobkový list |
10ks čierne korenie celé |
2ks nové korenie celé |
cukor kryštálový |
2dl smotana na varenie (na zátrepku) |
múka hladká (na zátrepku) |
horčica plnotučná |
ocot (alebo citrón) |
prípadne brusnicový kompót |
Na oleji osmažíme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu, na ktorej potom obielime mäso.
Pridáme na kúsky pokrájanú zeleninu, soľ, koreniny a dusíme. Zelenina pustí šťavu, preto podlievame vodou až neskôr. Musíme však dávať pozor, aby sa nám zelenina nepripálila, a preto treba častejšie miešať.
Keď je mäso mäkké, vyberieme ho. Vyberieme aj bobkový list, čierne a nové korenie.
Zeleninu so šťavou rozmixujeme na jemnú penu, do ktorej vlejeme zátrepku z múky a smotany. Dochutíme horčicou a octom (alebo citrónom).
Servírujeme s knedľou a pre labužníkov aj s brusnicovým kompótom.
![]() ![]() ![]() |
svisiace recepty: |
|