recepty hľadaj top10
Bravčové mäso
Huspenina podľa deda Ruda

pridal: Stanley-01.12.2007

suroviny

1ks bravčové koleno predné (alebo zadné)
2ks bravčové paprčky
4ks cesnak (strúčiky)
2ks bobkový list
10ks čierne korenie celé
2ks nové korenie celé
1PL ocot
2ks mrkva
1ks petržlen
2,5l voda
soľ (podľa chuti)

postup

Do tlakového hrnca (kuchty) nalejeme 2,5L vody, vložíme očistené koleno, paprčky, soľ, ocot a koreniny. Všetko spolu varíme cca 1 hodinu do mäkka.

Po hodine vložíme koreňovú zeleninu a podľa potreby ešte varíme cca 20-40 min.
Uvarené mäso oddelíme od kostí, rozložíme na pekáč (alebo iná vhodná nádoba) a zalejeme precedeným vývarom.

Pekáč necháme dostatočne vychladiť (najlepšie cez noc) v chladničke, alebo na balkóne (pokiaľ je zima).

Servírujeme podľa chuti s nakrájanou cibuľou, octom alebo citrónom, červenou sladkou paprikou a chlebom.

svisiace recepty:
Badyho huspenina