recepty hľadaj top10
Ryby
Vianočný kapor

pridal: Stanley-01.12.2007

suroviny

1ks kapor
mlieko
múka hladká
paprika mletá červená
soľ
olej (na vysmážanie)

postup

Kapra očistíme, vypitveme, dobre poumývame v studenej vode a nakrájame na podkovičky. Ak je kapor bahnistý (cítiť ho bahnom alebo silne rybacím pachom), umývame ho v octovej vode. Ak chceme mäso zjemniť, naložíme podkovičky na cca 30 min. do mlieka

Podkovičky jemne nasolíme a necháme chvíľu odležať. Potom kapra obalíme v pripravenom trojobale z múky, papriky, soli a vysmážame z oboch strán do ružova.

Kapra odporúčame podávať so zemiakovým šalátom.

svisiace recepty:
Kapor na paprike
Majonézový zemiakový šalát