recepty hľadaj top10
Ostatné dezerty
Rýchla roláda pre začiatočníkov

pridal: Liv-03.12.2007

suroviny

5ks vajce (väčšie)
120g cukor práškový
2PL kakao
1 smotana na šľahanie
poleva čokoládová

postup
Na veľký plech si položíme papier na pečenie, ktorý dôkladne vymastíme a vysypeme polohrubou múkou.

Z bielkov vyšľaháme sneh.
Žĺtky vymiešame s cukrom a kakaom a opatrne vmiešame sneh.

Vylejeme na papier na plechu a pečieme v dobre vyhriatej rúre pri 250°C presne 8 minút, ani o minútu viac.

Po 8 minútach vyberieme z rúry, papier s cestom stiahneme z plechu a necháme vychladnúť. Na plechu to nesmieme nechať, lebo by sa cesto dopekalo a potom by sa lámalo.

Po vychladnutí potrieme vyšľahanou smotanou, stočíme roládu a polejeme čokoládou.
svisiace recepty:
Nepečená kokosová roláda