recepty hľadaj top10
Koláče
Kakaový jablčník

pridal: AntiBarbie-08.12.2007

suroviny

40dg jablká
30dg múka hladká
30dg cukor práškový
1ks cukor vanilkový
4ks vajce
2dl olej
2PL kakao
2ČL soda bikarbona
hrozienka (nie sú nevyhnutné)
škorica mletá (podľa chuti)

postup

Moja švagriná Ala je zo siedmych detí v rodine druhá najmladšia. V kuchyni odjakživa pomáhala svojej mame, ale samostatne začala variť a piecť až tento rok. Hoci zdedila mnohé osvedčené recepty, páči sa mi že skúša aj nové a hlavne, že sa snaží variť zdravo.

Ak vám doma zmäkli jabĺčka, alebo už nevyzerajú dobre a musíte ich povykrajovať, môžete z nich upiecť Alenkin úžasný kakaový jablčník:

Zmiešajte múku, kakao, škoricu a sodu bikarbonu. Potom vymiešajte práškový a vanilkový cukor, olej a vajcia. Nastrúhajte jablká na veľkom strúhadle a pridajte ich aj s prip. hrozienkami do zmesi. Nakoniec zmes postupne primiešajte k múke s kakaom, škoricou a bikarbonou.

Hlboký veľký plech vysteľte papierom na pečenie a vylejte naňho cesto. Vyhrejte rúru na cca 200 stupňov a pečte asi 30 minút. Ak sa už cesto na okrajoch plecha odlepuje od papiera na pečenie, koláč je hotový.

Nakrájajte ho a môžete ho podávať so šľahačkou, mesiačikom mandarinky, alebo plátkom pomaranča navrchu.