recepty hľadaj top10
Cestoviny
Úžasné vegetariánske tagliatelle

pridal: AntiBarbie-27.07.2011

suroviny

1ks cukina (zelená)
2ks paradajky (polotvrdé)
6ks cesnak
200g špenát (čerstvý)
soľ
čierne korenie mleté
2ČL oregano
1/2-1dl olej olivový (na varenie)
cestoviny (Tagliatelle - široké rezance)

postup
Špenát precízne vypláchame a dáme (aj so stopkami) povariť do osolenej vody v neprikrytom hrnci. Akonáhle zmäkne (aj stopky) ihneď ho scedíme, necháme vychladnúť, ale vodu odložíme. Cukinu nakrájame na "trojuholníčky", paradajky na "kocky". Do veľkej panvice nalejeme olej a krátko na ňom popražíme nadrobno nasekaný cesnak. Olej nesmie byť rozpálený! Keď cesnak obelie a začne bublinkovať, pridáme cukiny, ktoré poriadne osolíme, okoreníme a premiešame. Keď cukiny zmäknú, pridáme paradajky, ktoré osolíme už len zľahka prisypeme oregano a jemne premiešame. Medzičasom dáme do "špenátovej" vody variť cestoviny a nakrájame vychladnutý špenát. Keď sa paradajky prehrejú a nasýtia ostatnými chuťami, pridáme nasekaný špenát. Opatrne všetko premiešame, pridáme scedené cestoviny "al dente", opäť zľahka premiešame, vypneme sporák a servírujeme. Ak sa vám žiada, môžete každú porciu posypať stružlinkami parmezánu.
svisiace recepty:
Letné jednohubky
Špagety s cukinou a paradajkou