postup Špenát precízne vypláchame a dáme (aj so stopkami) povariť do osolenej vody v neprikrytom hrnci. Akonáhle zmäkne (aj stopky) ihneď ho scedíme, necháme vychladnúť, ale vodu odložíme. Cukinu nakrájame na "trojuholníčky", paradajky na "kocky". Do veľkej panvice nalejeme olej a krátko na ňom popražíme nadrobno nasekaný cesnak. Olej nesmie byť rozpálený! Keď cesnak obelie a začne bublinkovať, pridáme cukiny, ktoré poriadne osolíme, okoreníme a premiešame. Keď cukiny zmäknú, pridáme paradajky, ktoré osolíme už len zľahka prisypeme oregano a jemne premiešame. Medzičasom dáme do "špenátovej" vody variť cestoviny a nakrájame vychladnutý špenát. Keď sa paradajky prehrejú a nasýtia ostatnými chuťami, pridáme nasekaný špenát. Opatrne všetko premiešame, pridáme scedené cestoviny "al dente", opäť zľahka premiešame, vypneme sporák a servírujeme. Ak sa vám žiada, môžete každú porciu posypať stružlinkami parmezánu.