recepty hľadaj top10
Bravčové mäso
Ministeaky na rozmaríne

pridal: AntiBarbie-31.12.2007

suroviny

500g bravčové mäso chudé (stehno)
10PL olej olivový (extra virgin)
3PL ocot Balsamico
3ks cesnak (strúčiky)
1ks rozmarín (čerstvá vetvička)
soľ

postup

Bravčové mäsko nakrájajte na medajlóniky. Z oboch strán ho osoľte.

"Ihličky" rozmarínu nadrobno nakrájajte, pretlačte cesnak. V miske zmiešajte olej s octom, rozmarínom a cesnakom. Vložte medajlóniky, dobre premiešajte, aby sa zmes dostala na všetky strany mäska a nechajte marinovať min. 30 minút.

Rozohrejte panvicu a vylejte na ňu marinádu. Sprudka opečte medajlóniky z oboch strán a nechajte dosmažiť, nakoľko prepečené steaky obľubujete (krvavé/ rare, stredne prepečené/ medium, prepečené/ done).

Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu.  

 

svisiace recepty:
Papája so zázvorom
Zemiaky dusené na cibuli