500g bravčové mäso chudé (stehno) |
10PL olej olivový (extra virgin) |
3PL ocot Balsamico |
3ks cesnak (strúčiky) |
1ks rozmarín (čerstvá vetvička) |
soľ |
Bravčové mäsko nakrájajte na medajlóniky. Z oboch strán ho osoľte.
"Ihličky" rozmarínu nadrobno nakrájajte, pretlačte cesnak. V miske zmiešajte olej s octom, rozmarínom a cesnakom. Vložte medajlóniky, dobre premiešajte, aby sa zmes dostala na všetky strany mäska a nechajte marinovať min. 30 minút.
Rozohrejte panvicu a vylejte na ňu marinádu. Sprudka opečte medajlóniky z oboch strán a nechajte dosmažiť, nakoľko prepečené steaky obľubujete (krvavé/ rare, stredne prepečené/ medium, prepečené/ done).
Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu.
![]() ![]() ![]() ![]() |
svisiace recepty: |
|