recepty hľadaj top10
Ostatné mäsité jedlá
Silvestrovské krevety

pridal: Monika-04.01.2008

suroviny

2PL olej olivový (alebo 60g masla)
4ks cesnak (strúčiky)
500g krevety (tigrie, rozmrazené)
2PL víno biele (suché, alebo citr. šťava)
petržlenová vňať
soľ (morská)
čierne korenie mleté

postup
Na panvici rozohrejeme olivový olej spolu s roztlačeným cesnakom a smažíme, kým cesnak nezačne „syčať".
Pridáme krevety, premiešame a prilejeme biele víno, alebo citrónovú šťavu a za občasného miešania varíme, kým krevety nezružovejú.
Nakoniec primiešame petržlenovú vňať, dochutíme soľou a korením.

Podávame s ryžou alebo s chrumkavými toustami.

V niektorých receptoch píšu, že krevety sa pred úpravou na panvici majú chvíľu variť vo vode s pokrájanými citrónmi, ale ja to tak nerobím.
svisiace recepty:
Obrie krevety na masle s citrónom