800g morčacie mäso (prsia) |
150g syr tvrdý (napr. Eidam, Karička - najlepšie údený) |
250ml smotana na šľahanie |
100ml mlieko |
4ks cibuľa (veľká) |
5PL olej (slnečnicový) |
soľ |
čierne korenie mleté |
Cibule prekrojíme na polovice a tie nakrájame na polkrúžky. Na oleji ich udusíme do mäkka, osolíme a okoreníme.
Chudé mäso (môže byť aj bravčové) naporcujeme na hrubé rezne, vyklepeme ho, alebo narežeme jeho štruktúru tzv. "razítkom" na steaky. Pripravené rezne z oboch strán osolíme, okoreníme a na panvici sprudka opražíme z oboch strán.
Dno zapekacej misy vystelieme udusenou cibuľou, na ňu uložíme rezne a tie zakryjeme 2. vrstvou cibule a nahrubo nastrúhaným syrom. Šľahačku rozriedime mliekom a zalejeme rezne v mise.
Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov. 15min. zapekáme zospodu, ďalších 15min. z oboch strán.
Sevírujeme s ryžou a zeleninou, napr. brokolicou na pare.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
svisiace recepty: |
|