recepty hľadaj top10
Morčacie mäso
Švédske rezne

pridal: AntiBarbie-06.01.2008

suroviny

800g morčacie mäso (prsia)
150g syr tvrdý (napr. Eidam, Karička - najlepšie údený)
250ml smotana na šľahanie
100ml mlieko
4ks cibuľa (veľká)
5PL olej (slnečnicový)
soľ
čierne korenie mleté

postup

Cibule prekrojíme na polovice a tie nakrájame na polkrúžky. Na oleji ich udusíme do mäkka, osolíme a okoreníme.

Chudé mäso (môže byť aj bravčové) naporcujeme na hrubé rezne, vyklepeme ho, alebo narežeme jeho štruktúru tzv. "razítkom" na steaky. Pripravené rezne z oboch strán osolíme, okoreníme a na panvici sprudka opražíme z oboch strán.

Dno zapekacej misy vystelieme udusenou cibuľou, na ňu uložíme rezne a tie zakryjeme 2. vrstvou cibule a nahrubo nastrúhaným syrom. Šľahačku rozriedime mliekom a zalejeme rezne v mise.

Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov. 15min. zapekáme zospodu, ďalších 15min. z oboch strán.

Sevírujeme s ryžou a zeleninou, napr. brokolicou na pare.

svisiace recepty:
Ryža s píniovými orieškami