recepty hľadaj top10
Ryby
Losos so šťavelovou omáčkou

pridal: otchka-10.01.2008

suroviny

4 porcie losos (čerstvý)
10cl víno biele
8cl ústricová omáčka
2ks cibuľa (šalotka)
30cl smotana na varenie
1 kytička šťavel
soľ
čierne korenie mleté
rasca (mletá)
olej olivový (alebo maslo)

postup

Lososa nakoreníme, polejeme olivovým olejom alebo maslom a dáme piecť do rúry.
Kým sa upečie, pripravíme omáčku - víno a ústricovú omáčku nalejeme do hrnca. Pridáme nasekanú šalotku a dáme na oheň. Varíme, až kým sa väčšina tekutiny nevyparí. Potom pridáme smotanu a necháme povariť. Občas premiešame a počkáme, kým omáčka mierne nezhustne.
Odstavíme z ohňa a pridáme na drobno nasekaný šťaveľ.
Porcie lososa dáme na tanier a zalejeme omáčkou.

Podávame s varenými alebo pečenými zemiakmi.