recepty hľadaj top10
Koláče
Čokoládový koláč s mandarinkovou želatinou

pridal: Ľubica-01.02.2008

suroviny

220g cukor práškový
220g hera/ hélia
120g múka polohrubá
6ks vajce
2PL kakao
1/2bal kypriaci prášok do pečiva
3ks mandarinkový kompót (konzerva)
2ks puding v prášku (vanilkový)
3PL cukor kryštálový

postup

Žĺtky, tuk, cukor a kakao vymiešať do peny. Pridáme sneh z bielkov, múku a prášok do pečiva.
Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Pečieme v predhriatej rúre a upečený korpus necháme vychladnúť.
Potom sa môže koláč potrieť džemom (napr.čučoriedkový), na vrch poukladať mandarinky z 3 konzerv (alebo iné ovocie).
Potom zalejeme ovocie želatinou, ktorú uvaríme zo šťavy z kompótov, ktorú zmiešame s vodou (je možné pridať aj pomarančový džús) a doplníme do 1 litra tekutiny, pridáme 3 pol.lyžice kryštálového cukru (podľa chuti), 2 vanilkové pudingy.

Navrch môže ísť aj čokoládová poleva. Dobrú chuť.