recepty hľadaj top10
Nátierky
Zelerová nátierka s jablkami a kyslou smotanou

pridal: michaela-21.01.2008

suroviny

300g zeler
citrónová šťava
2ks jablká
soľ
1/2ČL cukor práškový
3PL smotana kyslá (hustá)
1PL kôpor (čerstvý nadrobno posekaný)

postup

Do misky postrúhame očistený zeler, ktorý pokvapkáme trochou citrónovej šťavy a premiešame.
Pridáme najemno postrúhané olúpané jablká, štipku soli, práškový cukor a kyslú smotanu. Všetko dôkladne premiešame a odložíme na chladné miesto alebo do chladničky na 30 minút.
Takto pripravenú nátierku natierame na chlieb alebo pečivo a dochucujeme nadrobno posekaným čerstvým kôprom.

svisiace recepty:
Zelerová nátierka s avokádom