recepty hľadaj top10
Predkrmy a chuťovky
Syrové jednohubky

pridal: AntiBarbie-02.02.2008

suroviny

200g syr tvrdý (Feta)
200g syr tvrdý (Mimolette)
200g syr tvrdý (Karička alebo Eidam)
paradajky (cherry)
hrozno (nie kyslé)
jahody
príp. olivy (plnené kápiou alebo tuniakom...)
olej olivový (extra virgin)
limetka (šťava z 1/2 plodu)
ocot Balsamico
citrónová tráva mletá
bazalka (čerstvá)
a rozmarín (prášok alebo čerstvý)
medovka (čerstvá)
alebo šalvia (čerstvá alebo sušená)
muškátový orech mletý (a príp. aj muškátový kvet)
či iné bylinky sušené (či čerstvé podľa chuti)

postup

Syry nakrájame na kocky, jahody prerežeme na štvrťky či šestinky, hrozno a cherry paradajky na polovice a... pripravíme si 3 marinády:

Jednohubky z Fety Do mažiarika dajte práškový rozmarín, citrónovú trávu, na drobno natrhané čerstvé lístky bazalka a všetko zmiešajte v olivovom oleji. Potom marinádu vylejte na kocky z Fety a nechajte odležať. Polovice cherry paradajok ponapichujte na servírovacie ihličky a pod ne kocky syra.

Jednohubky z Mimolette Odšťavte polovicu limetky a do šťavy zamiešajte olivový olej, citrónovú trávu, muškátový oriešok a na drobno natrhané čerstvé lístky medovky, alebo šalvie. Do marinády naložte kocky z Mimolette a nechajte odležať pri izbovej teplote. Na ihličky ponapichujte odkôstkované polovice hroznových bobúľ a nakoniec naložené kocky syra.

Jednohubky z Eidamu Do octu Balzamico pridajte trošku olivového oleja, citrónovú trávu, muškátový kvet a na drobno nakrájaný čerstvý rozmarín. Marinádou zalejte kocky Eidamu a nechajte odležať. Jahody (príp.  olivy)ponapichujte na ihličky a pod ne marinovaný Eidam.

Tip na servírovanie: Vysteľte veľký tanier červeným kučeravým šalátom a jednohubky poukladajte navrh - stačí aj ledabolo.