recepty hľadaj top10
Torty a zákusky
Nepečená mokka torta

pridal: ZuzKac-09.07.2007

suroviny

1bal piškóty
200ml smotana na šľahanie
4PL cukor práškový
čokoláda
1PL rum
1ks stužovač šľahačky
300g lučina
100ml káva

postup
Stužovač rozmiešame v smotane a vyšľaháme do tuha. Lučinu (žervé) rozotrieme s cukrom a zjemníme ušľahanou šľahačkou. Piškóty namočíme do kávy zmiešanej s rumom a rovnomerne poukladáme na dno aj steny roztváracej tortovej formy. Vrstvu piškót pokryjeme krémom, ten prekryjeme vrstvou piškót namočených v káve, zakryjeme zbytkom krému. Tortu posypeme nastrúhanou čokoládou a dáme do chladničky stuhnúť a oddýchnuť. Mokka tortu môžeme podávať so šľahačkou a ovocím.