recepty hľadaj top10
Ostatné bezmäsité jedlá
Ázijské Tofu

pridal: AntiBarbie-05.02.2008

suroviny

350g Tofu (bieleho, bez príchute)
40g sójová omáčka (tmavá, klasická)
1ČL Tamarind (hustý koncentrát)
olej

postup

Tamarind je tmavá sladko-kyslá omáčka, ktorá sa obvykle používa do marinád a omáčok typu čatní. 

Tofu vyberieme z obalu (šťavu uchováme) na nakrájame na stredne veľké kocky. Do dobre uzatvárateľnej misky nalejeme šťavu z tofu, ktorú vo vnútri rovnomerne zmiešame so sójovou omáčkou a Tamarindom na tmavohnedú tekutú marinádu. Vložíme do nej kocky z tofu, zavrieme, zatrasieme ňou, aby sa marináda dostala k tofu zo všetkých strán. Keďže sójová omáčka je sama o sebe slaná a marináda sladko-kyslej ázijskej chuti, tofu už nemusíme dochucovať. Necháme ho odležať v pripravenej omáčke pri izbovej teplote min. 1 hod. Misku obraciame hore dnom každých 15 min. 

Na panvici rozohrejeme olej, na ktorom pripravené tofu krátko posmažíme/ podusíme aj so šťavou. 

Servírujeme s ochutenou ryžou.

svisiace recepty:
Kung-Pao
Póriková ryža s hráškom