recepty hľadaj top10
Prílohy
Póriková ryža s hráškom

pridal: AntiBarbie-05.02.2008

suroviny

400g ryža (guľatá)
375ml hrášok sterilizovaný konzerva
1ks pór (stredne veľký)
olej (na dno hrnca)
soľ
voda

postup

Ryžu na viackrát premyte vo vlažnej vode.

Pórik nakrájajte na krúžky, dajte do sitka a dobre premyte vodou, aby sa zbavil nečistôt. 

V hrnci rozohrejte olej, pridajte pórik, premiešajte, dobre osoľte a nechajte dusiť pod pokrievkou, až kým nezmäkne. Potom pridajte dobre odkvapkanú ryžu, premiešajte a keď sa začne prichytávať o dno, prilejte vodu v takom množstve, aby o milimeter presiahla povrch ryže. Pridajte odkvapkaný hrášok z konzervy, opatrne všetko spolu premiešajte, tak aby ste nenarušili prichytenú ryžu na dne. Hrniec prikryte pokrievkou a na miernom plameni nechajte ryžu variť cca 20-30min.

Zeleninu môžete obmieňať. Namiesto pórika môžete použiť červenú cibuľu, či mladú cibuľku, namiesto hrášku kukuricu, či hociakú mrazenú zeleninu.

Tip: Zamiešajte do takejto ryže akékoľvek kúsky mäsa (pripraveného na prírodno) a pochutíte si na skvelom rizote.

svisiace recepty:
Ázijské Tofu
Kuracie nôžky v alobale