recepty hľadaj top10
Torty a zákusky
Sacherova torta

pridal: Liv-18.02.2008

suroviny

7ks vajce (oddelené)
125g cukor práškový
1bal cukor vanilkový
125g palmarín (alebo maslo)
3PL kakao
150g múka hladká
1/2bal kypriaci prášok do pečiva
džem (marhuľový)
poleva čokoládová

postup
Cesto:
Vajíčka oddelíme. Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilk. cukrom do penista. Do žĺtkovej hmoty postupne zašľaháme margarín, kakao a vmiešame preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý pomocou varešky zľahka primiešame k cestu. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlatej papierom na pečenie.
Pečieme vo vyhriatej rúre asi 40 minút pri teplote 170 - 180°C.

Po upečení vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť.
Vychladnutý korpus rozrežeme a naplníme džemom. Celú tortu natrieme rovnomerne čokoládovou polevou.