recepty hľadaj top10
Kuracie mäso
Kari soté s ananásom a kukuricou

pridal: Liv-18.02.2008

suroviny

kuracie mäso – prsia
olej
kari korenie
čierne korenie mleté
soľ
príp. chilli
alebo zázvor (sušený)
solamyl
mlieko (alebo šľahačka)
ananásový kompót (kúsky)
kukurica (nemusí byť)

postup
Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky a naložíme do kari korenia zmiešaného s trochou oleja, pridáme čierne korenie, prípadne chilli a sušený zázvor (všetko podľa chuti). Necháme odležať aspoň na 1/2 hodiny.

Naložené mäsko dáme na panvicu (najlepšia je wok) a opražíme. Keď je mäsko mäkké, môžeme pridať solamyl zmiešaný s mliekom (alebo smotanou na šľahanie) na zahustenie šťavy, a premiešame. Potom pridáme ananás nakrájaný na menšie kúsky a prípadne kukuricu. Chvíľku podusíme a je to hotové.

Podávame s ryžou.