500-700g kuracie mäso – prsia (mrazené sa dajú kúpiť aj tzv. šťavnaté - tie sú ešte lepšie) |
cca 5g papája sušená |
cca 5g ananás sušený (kocky) |
cca 5g hrozienka (príp. sušené brusnice) |
5 koliesok jablká (sušené) |
soľ |
kari korenie |
2-4PL vývar (alebo šťava z polievky) |
olej (slnečnicový) |
1bal Pita - arabský chlieb |
Mäso a sušené ovocie nakrájajte na kocky. Mäso vožte do misky, dobre osoľte, pridajte k nemu ovocie, dostatok kari a precízne premiešajte. Ak mäso nie je dostatočne šťavnaté, pridajte studený vývar.
Misku uzatvorte a nechajte stáť v chladničke, najlepšie celú noc. Počas nej sa cukor z povrchu ovocia rozpustí, ovocie nasaje šťavu a zmäkne. Slaná, sladká a kari chuť sa premiešajú.
Na druhý deň obsah misky opať poriadne premiešajte a vo woku rozohrejte kvalitný olej. Krátko na ňom opražte pripravené mäso na povrchu, potom ho zakryte pokrievkou a na minimálnej teplote nechajte dusiť. Občas premiešajte.
Placku pita chleba narežte na hrane (asi do polovice jej obvodu) a otvorte ju ako kapsu.
Keď je mäso hotové, potrite obe vnútorné strany Pita kapsy šťavou (ak chcete prihrejte ju v mikrovlnke) a naplňte ju pripraveným mäsom.
HOTOVO!
Arabská pochúťka je naozaj veľmi jednoduchá receptúra, ktorú ocenia všetci čo obľubujú exotické jedlá orientu.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
svisiace recepty: |
|