recepty hľadaj top10
Kuracie mäso
Gyros soté so zeleninou

pridal: Liv-01.03.2008

suroviny

kuracie mäso – prsia
korenie na gyros
olej
paradajkový pretlak (alebo len kečup)
solamyl (na zahustenie)
príp. chilli
príp. soľ
kukurica
a / alebo hrášok sterilizovaný konzerva (alebo mrazený)

postup

V miske zmiešame korenie na gyros s olejom a pridáme doňho kuracie mäsko pokrájané na kocky. Najlepšie je nechať chvíľu odležať.

Šupneme na teflonovú panvicu a mäsko opražíme domäkka. Pridáme paradajkový pretlak (malý alebo veľký - podľa množstva mäsa) alebo stačí kečup podľa chuti. Môžeme pridať solamyl zmiešaný s trochou studenej vody a dobre premiešame. 
Ak treba ešte dosolíme, príp. pridáme chilli. Vmiešame ľubovolnú zeleninu podľa chuti, mrazenú alebo konzervovanú, ja najradšej pridávam kukuricu, hrášok, alebo miešanú zeleninu.

Podávame s ryžou alebo hranolkami.