400g kokosové mlieko (v konzerve) |
150g kuracie stehná (len mäso) |
1PL olej (palmový) |
1ks pór |
1ks paprika zelená (čerstvá) |
1ks paprika červená (čerstvá, alebo kápia zaváraná) |
200g paradajky (cherry) |
zázvor (čerstvý cca 4cm kúsok, alebo kandizovaný) |
2PL zázvor (mletý - korenie) |
1PL citrónová tráva mletá |
1ČL čierne korenie mleté |
1ČL rozmarín (mletý - korenie) |
soľ |
voda |
Umyť zeleninu, papriky** nakrájať na tenké pásiky, paradajky na mesiačiky. Na palmovom oleji podusiť nakrájaný pórik a pásiky paprík, osoliť a dusiť do zmäknutia.
Potom pridať mletý zázvor* a citrónovú trávu. Všetko premiešať a podusiť. Pridať k zelenine 1/2 konzervy kokosového mlieka, 1 nakrájaný plátok kandizovaného zázvora, čierne korenie, mletý rozmarín a opäť premiešať a podusiť.
Kuracie stehná medzitým vykostiť a odšľachovať, mäsko nakrájať na menšie kúsky, mierne osoliť.
*Ak nemáte mletý či kandizovaný zázvor, čerstvý treba ho pridať v tejto fáze (Časť z neho je dobré nastrúhať a zvyšok nakrájať na kolieska.) Potom pridať aj kuracie mäso, zamiešať a kratučko povariť.
Doliať asi teplej 5dl vody a keď polievka zovrie, pridať paradajky a na pásiky nakrájanú kápiu (**ak ste k dispozícii nemali čerstvú červenú papriku). Pridať zvyšok konzervy kokosového mlieka a povariť 2minúty.
Premiešať, nechať zovrieť a hneď servírovať.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |