recepty hľadaj top10
Slané pečivo
Kysnuté rohlíčky

pridal: Liv-06.07.2007

suroviny

500g múka hladká
3dl mlieko
1PL cukor kryštálový
1PL soľ
50g palmarín
25g droždie / kvasnice
olej
1ks vajce

postup
Z 1dl mlieka, droždia a cukru urobíme kvások.
Vo zvyšnom mlieku roztopíme maslo.
Múku zmiešame so soľou.
Keď kvások vykysne, pridáme ho spolu s mliekom a maslom do múky. Vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme ho na 4 bochníky, prikryjeme a necháme min. 1 hodinu kysnúť.
Pripravíme si 2 vymastené plechy (na 2 x 16 rohlíčkov).
Po cca hodine bochníčky rozvalkáme (na cca 5mm), potrieme olejom (môžeme trochu posypat vegetou) a rozdelíme na 8 trojuholníčkov, z ktorých spravíme rohlíčky, ktoré poukladáme na plechy.
Potrieme ich vajíčkom, posypeme sézamom, vegetou alebo rascou,... 
Môžeme nechať ešte trochu vykysnúť na plechu a potom pečieme v dobre vyhriatej rúre na 175-180°C  -  15 až 25 minút.