12ks vajce (cesto) |
500dg cukor kryštálový (cesto) |
400dg orechy vlašské (cesto) |
6PL strúhanka (cesto) |
6PL múka hladká (cesto) |
6PL múka hladká (cesto) |
1ks kypriaci prášok do pečiva (cesto) |
6ks vajce (plnka) |
6PL cukor kryštálový (plnka) |
4PL kakao (plnka) |
500dg maslo (plnka) |
1ks čokoláda (poleva) |
125g maslo (poleva) |
Na veľkú tortu upečieme dva korpusy, ktoré potom rozkrojíme a tak získame 4 pláty:
Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom, pridáme mleté orechy zmiešané so strúhankou, múkou a práškom do pečiva. Masu vylejeme na vymastený, múkou vysypaný hlboký plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170°C. Pečieme 15 až 20 minút.
Upečené cesto necháme na plechu vychladnúť a rozkrojíme na polovicu.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |