recepty hľadaj top10
Morčacie mäso
Morčacie závitky v uhorkovej omáčke

pridal: Stanley-16.04.2008

suroviny

600g morčacie mäso (prsia)
150g šunka
100g slanina (anglická)
80g slanina s mäsom (oravská)
3ks vajce (uvarené na tvrdo)
5ks uhorky zavárané
soľ
čierne korenie mleté
1PL múka hladká
2PL olej

postup

Morčacie prsia nakrájame na rezne a cez mikroténový sáčok vyklepeme na tenko, podľa chuti osolíme a okoreníme.
Na vyklepané rezne naukladáme šunku, anglickú slaninu, oravskú slaninu, štvrťku vajíčka a štvrťku uhorky. Mäso zrolujeme do závitku a prepichneme ihlou alebo špáradlom.
Takto pripravené mäso obielime na oleji zo všetkých strán, podlejeme vodou a dusíme do mäkka (kto chce môže pridať aj cibuľu). Pred dodusením pridáme do výpeku 2 najemno nastrúhané uhorky, ešte spolu chvíľu podusíme a podľa potreby zahustíme s 1 PL hladkej múky rozmiešanej vo vode (cca 1 dl).

Podávame s ryžou.