750g hovädzie mäso chudé (predné alebo močing) |
4ks cibuľa |
olej |
2-3ČL paprika mletá červená |
1ČL paprika mletá štipľavá |
soľ |
čierne korenie mleté |
rasca |
majoránka |
Cibuľu nakrájame nadrobno a na oleji osmažíme do zlatista.
Hovädzie mäso odblaníme, nakrájame na kocky a na teflónovej panvici nasucho opražíme a potom ho pridáme k osmaženej cibuli. Pridáme všetky koreniny, soľ a ak máte tak aj 2-3 PL pikantnej paradajko-paprikovej pomazánky.
Podlievame vodou a dusíme do mäkka cca 2 - 3 hodiny, podľa tvrdosti mäsa.
Ak je guláš riedky, môžeme ho zahustiť zemiakovým škrobom alebo hladkou múkou rozmiešanou vo vode.
Podávame s knedľou alebo haluškami.
![]() |
svisiace recepty: |
|