recepty hľadaj top10
Hovädzie mäso
Hovädzí guláš

pridal: Stanley-26.06.2008

suroviny

750g hovädzie mäso chudé (predné alebo močing)
4ks cibuľa
olej
2-3ČL paprika mletá červená
1ČL paprika mletá štipľavá
soľ
čierne korenie mleté
rasca
majoránka

postup

Cibuľu nakrájame nadrobno a na oleji osmažíme do zlatista.
Hovädzie mäso odblaníme, nakrájame na kocky a na teflónovej panvici nasucho opražíme a potom ho pridáme k osmaženej cibuli. Pridáme všetky koreniny, soľ a ak máte tak aj 2-3 PL pikantnej paradajko-paprikovej pomazánky
Podlievame vodou a dusíme do mäkka cca 2 - 3 hodiny, podľa tvrdosti mäsa.
Ak je guláš riedky, môžeme ho zahustiť zemiakovým škrobom alebo hladkou múkou rozmiešanou vo vode.

Podávame s knedľou alebo haluškami.

svisiace recepty:
Guláš s patizónom