recepty hľadaj top10
Bravčové mäso
Černohorský rezeň pre lenivých

pridal: Liv-28.06.2008

suroviny

bravčové stehno (alebo kuracie mäsko)
soľ
múka hladká
zemiakové placky v prášku (instantná zmes)
olej (na vyprážanie)
syr tvrdý (strúhaný, nemusí byť)

postup

Trochu som zjednodušila recept na černohorský rezeň :-)

V miske si pripravíme zmes na zemiakové placky, v tomto prípade to len bolo treba zmiešať s 5dl studenej vody a nechať postáť 10 minút.

Medzitým naklepeme rezne, môže to byť kuracie alebo lubovoľné bravčové mäso. Osolíme a obalíme v múke.
Keď je zemiaková zmes pripravená, rozohrejeme na panvici olej a potom pripravené rezne namáčame do cestíčka a pražíme na panvici do zlato-hneda.

Na tanieri môžme černohor posypať strúhaným syrom a ozdobiť "niečím zeleným".
Podávame s ryžou, alebo hocijako upravenými zemiakmi a samozrejme zeleninovou oblohou.

svisiace recepty:
Kuracie prsia v cestíčku