3,75l voda (nálev) |
15dg soľ (nálev) |
20dg cukor kryštálový (nálev) |
40ks sacharín (nálev) |
1,25l ocot (nálev) |
kôpor |
čierne korenie celé |
nové korenie celé |
uhorky |
mrkva |
cibuľa (malé) |
Nálev pripravíme z 3,75L vody, 15dg soli, 20dg kryštálového cukru, 40 ks sacharínu (umelé sladidlo). Všetko spolu zmiešame a do rozpusteného nálevu ešte pridáme 1,25L octu a cca 5 minút povaríme.
Na spodok 7-dl pohára naložíme kôpor, 4 ks nového a 4 ks celého čierneho korenia. Potom do pohára pridáme umyté uhorky, medzi ne vložíme mrkvu nakrájanú na kolieska a malé cibuľky. Zalejeme vareným nálevom a sterilizujeme 10 minút na 80 - 100°C. (Teplotu necháme vystúpiť na 100°C a potom pri 80°C dokončíme 10 minutovú sterilizáciu.)
![]() |