recepty hľadaj top10
Slané pečivo
Račianske vinárske pagáče

pridal: myfo-19.08.2008

suroviny

250g múka hladká
5g kypriaci prášok do pečiva (na špičku noža)
1g soľ (trochu)
1g vegeta
250g tvaroh
250g tuk rastlinný
2ks zemiaky (uvarené v šupke)
3PL smotana na šľahanie
1ks vajce (na potretie)

postup

Dáte variť zemiaky v šupke.

Do nádoby vložíte: múku, soľ, vegetu, tvaroh a rastlinný tuk.

Uvarené a očistené zemiaky nastrúhate do vyššie spomenutej nádoby a premiešate. Pridáte prášok do pečiva. Vypracujete cesto a necháte odstáť prinajmenšom dve hodiny.

 

Povykrajujete pagáče ľubovolnej veľkosti (Najlepšie tak, aby sa jeden pagáč dal zjesť na jeden hryz. 1:1). 

Poukladáte na papier na pečenie, ktorý už leží na plechu.

Potriete rozšľahaným vajcom.

Pečiete v rúre na 200°C asi 15 minút.

 

Odporúčam ako záhryz k suchému odrodovému vínu. Napríklad rízlingu vlašskému.