recepty hľadaj top10
Polievky
Kurací vývar

pridal: Stanley-16.10.2008

suroviny

kuracie drobky
1,5l voda (podľa veľkosti drobkov)
2ks mrkva (stredne veľké)
1 petržlen (väčší)
1/4 zeler (menší)
1 cibuľa (stredne veľká)
1 petržlenová vňať (viazanička)
soľ
vegeta
čierne korenie celé
2ks nové korenie celé

postup

Do hrnca so studenou vodou dáme variť drobky. Keď polievka začne vrieť, znížime teplotu na minimum a z povrchu polievky odstránime šuminy. Potom pridáme očistenú a nakrájanú zeleninu, cibuľu, soľ, vegetu, korenie a všetko varíme do mäkka. Pred dovarením vložíme ešte do polievky viazaničku petržlenovej vňate. Uvarené drobky z polievky vyberieme a polievku dochutíme.

Podávame s rezancami. Podľa chuti si môžete pridať mäso z drobkov, alebo pečeňové halušky.