500g múka hladká (cesto) |
2PL cukor kryštálový (cesto) |
300ml mlieko (cesto) |
42g droždie / kvasnice (cesto) |
1bal kypriaci prášok do pečiva (cesto) |
soľ (cesto) |
2ks vaječný žĺtok (cesto) |
200ml olej (cesto) |
500g tvaroh (plnka) |
100g cukor kryštálový (plnka) |
2bal cukor vanilkový (plnka) |
2ks vaječný žĺtok (plnka) |
hrozienka (plnka) |
lekvár |
100g múka hladká (posýpka) |
60g cukor práškový (posýpka) |
40g maslo (posýpka) |
Zo 100ml vlažného mlieka, 2 PL cukru a 42 g droždia si pripravíme kvások. Kvások vylejeme do hladkej múky, ktorú sme zmiešali s kypriacim práškom, soľou, olejom, žĺtkami a zvyšným vlažným mliekom. Vypracujeme vláčne cesto a necháme ho vykysnúť.
Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku a posýpku.
Posýpku si pripravíme zmiešaním hladkej múky s cukrom a maslom. Vykysnuté cesto si na doske rozdelíme na 2 časti, ktoré postupne vyvaľkáme a povykrajujeme buchty. Buchty naplníme plnkou, uzavrieme a uložíme na plech. Vrch buchty roztlačíme, naplníme lekvárom a posypeme posýpkou. Pečieme v predohriatej rúre cca 15min pri teplote 170°C (teplovzdušná rúra). Upečené buchty posypeme práškovým cukrom.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |