recepty hľadaj top10
Koláče
Moravské buchty

pridal: Stanley-16.10.2008

suroviny

500g múka hladká (cesto)
2PL cukor kryštálový (cesto)
300ml mlieko (cesto)
42g droždie / kvasnice (cesto)
1bal kypriaci prášok do pečiva (cesto)
soľ (cesto)
2ks vaječný žĺtok (cesto)
200ml olej (cesto)
500g tvaroh (plnka)
100g cukor kryštálový (plnka)
2bal cukor vanilkový (plnka)
2ks vaječný žĺtok (plnka)
hrozienka (plnka)
lekvár
100g múka hladká (posýpka)
60g cukor práškový (posýpka)
40g maslo (posýpka)

postup

Zo 100ml vlažného mlieka, 2 PL cukru a 42 g droždia si pripravíme kvások. Kvások vylejeme do hladkej múky, ktorú sme zmiešali s kypriacim práškom, soľou, olejom, žĺtkami a zvyšným vlažným mliekom. Vypracujeme vláčne cesto a necháme ho vykysnúť.

Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku a posýpku.

Posýpku si pripravíme zmiešaním hladkej múky s cukrom a maslom. Vykysnuté cesto si na doske rozdelíme na 2 časti, ktoré postupne vyvaľkáme a povykrajujeme buchty. Buchty naplníme plnkou, uzavrieme a uložíme na plech. Vrch buchty roztlačíme, naplníme lekvárom a posypeme posýpkou. Pečieme v predohriatej rúre cca 15min pri teplote 170°C (teplovzdušná rúra). Upečené buchty posypeme práškovým cukrom.