recepty hľadaj top10
Bravčové mäso
Fašírka

pridal: myfo-20.11.2008

suroviny

500g bravčové mäso mleté
180g pečivo (staršie)
70ml mlieko
3ks cibuľa
3ks cesnak (strúčiky)
2ks vajce
1PL majoránka
2ČL soľ
1ČL čierne korenie mleté
4PL strúhanka

postup

Na márne kúsky pokrájané pečivo dáme do misy a zalejeme mliekom, a necháme, nech sa riadne nasiakne.

Zatiaľ pokrájame cibuľu a roztlačíme cesnak.

Po cca 10 minútach do misy pridáme mleté mäso, cibuľu, cesnak, vajcia, soľ, majoránku, korenie. Premiešame, kým nebude hmota kompaktná.

Na dosku vysypeme strúhanku, obalíme v nej kúsky hmoty a vytvarujeme guľôčky, ktoré môžeme vypražiť na oleji alebo masti. Alebo zapiecť v rúre.