recepty hľadaj top10
Vianočné pečenie
Medová roláda

pridal: zuzu-15.12.2008

suroviny

600g múka hladká (cesto)
250g cukor práškový (cesto)
100g tuk rastlinný (cesto)
3ks vajce (cesto)
4PL med (cesto)
1ČL škorica mletá (cesto)
1/2ČL soda bikarbona (cesto)
orechy vlašské (plnka)
mandle (plnka)
hrozienka (plnka)
ovocie kandizované (plnka)
lekvár (plnka)
čokoláda (plnka)
slivky sušené (plnka)
1ks vajce (na potretie)

postup

Všetky suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme bochníček, ktorý na chvíľku odložíme do chladničky.

Medzitým si posekáme orechy a mandle (alebo lieskovce, podľa chuti) a prichystáme si aj hrozienka, lekvár (najlepšie slivkový), kandizované ovocie a polámanú čokoládu.

Cesto si rozdelíme na 3 časti. Každú rozvaľkáme a potrieme lekvárom, posypeme orechami, mandlami, hrozienkami, kandizovaným ovocím a kúskami čokolády. Stočíme do rolády a potrieme rozšľahaným vajcom.

Pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút.

Po vychladnutí zabalíme do alobalu a dáme odležať do Vianoc, presne ako medovníčky a krájame postupne.