recepty hľadaj top10
Polievky
Tarator

pridal: myfo-21.07.2007

suroviny

3ks uhorky
0.25l smotana kyslá
3ks cesnak (strúčiky)
25g orechy vlašské
soľ
0.25l jogurt biely malý
1PL olej olivový
2ks paradajky
kôpor
0.2l mlieko kyslé
čierne korenie mleté

postup

Keď je vonku také teplo, že vetraním iba zvyšujete teplotu v kuchyni, doprajte si toto bulharské osvieženie:

Uhorky môžu byť šalátové, ale najlepšie sú prerastené nakladačky. Ak majú veľmi veľke jadierka, je lepšie ich odstrániť.
Potom na hrubo postrúhať alebo najemno pokrájať a osoliť.
Po 30 minútach zliať šťavu.

Môžu sa pridať paradajky, zbavené šupky a nakrájané.
Pridať posekaný kôpor, rozotreté strúčiky cesnaku, posekané alebo pomleté orechy, olivovy olejkyslá smotana, jogurtkyslé mlieko, mleté čierne korenie, soľ.

Pomery ingrediencií je povolené menit :)

Táto studená polievka sa dá jesť hneď, ale 30 minútový pobyt v chladničke jej iba prospeje.