recepty hľadaj top10
Cestoviny
Špagety s panenkou a eidamom

pridal: Marse1-04.02.2009

suroviny

1ks bravčová panenka
1ks cibuľa (stredná)
olej
soľ
paprika červená
horčica plnotučná
kečup
worčestrová omáčka
múka hladká
špagety
syr tvrdý (eidam - nastrúhaný)

postup

Cibuľku nakrájame nadrobno a opražíme na oleji. K tomu pridáme na kocky nakrájanú panenku a necháme mäso zatiahnuť. Potom pridáme lyžičku soli a trochu červenej papriky, zamiešame a podlejeme vodou. Necháme dusiť. Šťavy necháme asi do trištvrte mäsa.

Keď je mäso udusené, pridáme 1 lyžicu horčice, 1 lyžicu kečupu a 1 lyžičku worčestrovej omáčky. Pomiešame a poprášime hladkou múkou na zahustenie a rýchlo zamiešame.

Na tanier dáme uvarené špagety, navrch mäso a posypeme nastrúhaným eidamom.
                   

Dobrú chuť.