5ks vajce (oddelené) |
250g cukor práškový |
1bal cukor vanilkový |
1dl voda (vlažná) |
1dl olej |
250g múka polohrubá |
1/2bal kypriaci prášok do pečiva |
1l mlieko |
2bal puding v prášku (najlepšie jahoda alebo malina) |
4PL cukor kryštálový |
1 cukor vanilkový |
1ČL kakao |
4ks smotana kyslá |
4PL cukor práškový |
1ks cukor škoricový |
Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vanilkový cukor, vlažnú vodu a olej. Potom pridáme polohrubú múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov.
Z mlieka, pudingového prášku, vanilkového a kryštálového cukru uvaríme puding.
Na vymastený a múkou vysypaný plech nalejeme 2/3 cesta a do 1/3 primiešame kakao a prelejeme na plech cez biele cesto.
Keď je cesto na plechu, tak po lyžiciach pridávame uvarený horúci puding vodorovne po celom plechu tak, aby sa tam urobili kôpky z pudingu a potom to dáme upiecť do rozohriatej rúry na 180°C.
Medzitým si v miske rozmiešame pochúťkové smotany s práškovým cukrom.
Na horúci koláč rovnomerne rozotrieme pochúťkovú smotanu, ktorú nakoniec posypeme škoricovým cukrom.
Dáme do chladu, aby smotana stuhla a podávame.