recepty hľadaj top10
Predkrmy a chuťovky
Tapas s Mozzarellou

pridal: AntiBarbie-16.06.2009

suroviny

chlieb (čierny)
mozzarella (mini)
olivy (čierne)
pažítka (čerstvá)
olej olivový
sójová omáčka
citrónová šťava

postup

Tapas sú malé chuťovky, ktoré sa v španielsku podávajú s vínom alebo pivom a pripravujú chuťové poháriky na väčší chod.

 

Čierny chlebík treba nakrájať na menšie kúsky, opražiť na rozohriatom olivovom oleji z oboch strán a pokvapkať sójovou omáčkou.

Z oleja, citrónovej šťavy a nakrájanej pažitky (odvážni ju môžu nahradiť chilli papričkou) pripravíme trošičku nálevu, v ktorom treba vyváľať Mozzarellky.

Potom už stačí ponapichovať olivy, Mozzarellky a hrianky na "party ihly".

 

svisiace recepty:
Klobáskové tapas