750g morčacie mäso (prsia) |
2ks cibuľa (veľká) |
2ks paprika biela (môže byť aj štipľavá) |
2ks paradajky (veľké) |
425g fazuľa (biela v konzerve) |
fazuľka zelená (mrazená) |
kukurica (mrazená) |
125g paradajkový pretlak |
4PL olej (slnečnicový) |
soľ |
čierne korenie mleté |
1ČL cayenne (mleté) |
1ČL chilli (mleté) |
1ČL jalapeno (môže byť aj omáčka) |
citrónová šťava (z 1/2 citróna) |
Tacos /Taco mušle/ |
alebo Tortillas /Tortilla placky/ |
125g syr tvrdý (napr. Eidam, Karička /45% tuku/) |
Nakrájajte mäso na hrubšie rezance, osoľte a okoreňte čiernym korením. Cibuľu nakrájajte nadrobno, na veľkej panvici (ako na Paellu) usmažte na oleji do zlatista a osoľte. Pridajte zelenú fazuľku s kukuricou a krátko poduste, kým sa nerozmrazia. Teraz pridajte pripravené mäso a rýchlo opražte zo vsetkých strán. Potom pridajte paradajkový pretlak a poriadne premiešajte. Ochuťte 3druhmi paprikového korenia Cayenne, Chilli a Jalapeno. Dôkladne premiešajte a poduste. Následne pridajte na jemné pásiky nakrájané biele papriky, na kocky nakrájané paradajky a všetko opatrne ale poriadne premiešajte a poduste spolu až kým papriky a paradajky nezmäknú a mäsko nebude celkom hotové. Na záver pridajte z konzervy biele fazuľky (bez nálevu) a citrónovú šťavu, premiešajte a vypnite sporák.
Servírujte v Taco mušliach, či v Tortilla plackách, alebo jednoducho s hranolčekmi. Posypte nastrúhaným syrom a zohrejte v mikrovlnke, aby sa trošku rozpustil.
![]() ![]() ![]() ![]() |