recepty hľadaj top10
Morčacie mäso
Mexiko pre celú rodinu

pridal: AntiBarbie-22.06.2009

suroviny

750g morčacie mäso (prsia)
2ks cibuľa (veľká)
2ks paprika biela (môže byť aj štipľavá)
2ks paradajky (veľké)
425g fazuľa (biela v konzerve)
fazuľka zelená (mrazená)
kukurica (mrazená)
125g paradajkový pretlak
4PL olej (slnečnicový)
soľ
čierne korenie mleté
1ČL cayenne (mleté)
1ČL chilli (mleté)
1ČL jalapeno (môže byť aj omáčka)
citrónová šťava (z 1/2 citróna)
Tacos /Taco mušle/
alebo Tortillas /Tortilla placky/
125g syr tvrdý (napr. Eidam, Karička /45% tuku/)

postup

Nakrájajte mäso na hrubšie rezance, osoľte a okoreňte čiernym korením. Cibuľu nakrájajte nadrobno, na veľkej panvici (ako na Paellu) usmažte na oleji do zlatista a osoľte. Pridajte zelenú fazuľku s kukuricou a krátko poduste, kým sa nerozmrazia. Teraz pridajte pripravené mäso a rýchlo opražte zo vsetkých strán. Potom pridajte paradajkový pretlak a poriadne premiešajte. Ochuťte 3druhmi paprikového korenia Cayenne, Chilli a Jalapeno. Dôkladne premiešajte a poduste. Následne pridajte na jemné pásiky nakrájané biele papriky, na kocky nakrájané paradajky a všetko opatrne ale poriadne premiešajte a poduste spolu až kým papriky a paradajky nezmäknú a mäsko nebude celkom hotové. Na záver pridajte z konzervy biele fazuľky (bez nálevu) a citrónovú šťavu, premiešajte a vypnite sporák.

 

Servírujte v Taco mušliach, či v Tortilla plackách, alebo jednoducho s hranolčekmi. Posypte nastrúhaným syrom a zohrejte v mikrovlnke, aby sa trošku rozpustil.