recepty hľadaj top10
Ostatné
Slovenská ´paella´

pridal: AntiBarbie-29.06.2009

suroviny

ryža basmati (môže byť akákoľvek iná)
olej
soľ
1ks klobása (na varenie, napr. Laborecká)
10dg slanina s mäsom (oravská)
2ks cibuľka jarná
1ks paprika biela
1ks paprika červená
alebo brokolica (mrazená)
alebo kel (ružičkový - mrazený)
10dg kukurica (mrazená)
1ks smotana kyslá
rasca (mletá)
oregano

postup

Jednoduchý a rýchly recept, vďaka ktorému zužitkujete ryžu, čo vám ostala od obeda a ešte si pochutíte na dobrej večeri.

 

Ak nemáte zvyšnú ryžu, tak premyte novú, dajte ju dusiť obvyklým spôsobom a osoľte vodu. Medzitým si nakrájajte klobásku a slaninku na kocky a popražte ich na veľkej panvici (budete do nej postupne pridávať ďalšie a ďalšie ingrediencie), kým nepustia tuk.

Potom pridajte na malé kolieska nakrájanú jarnú cibuľku a na tenké pásiky nakrájané papriky. Mierne osoľte, premiešajte a duste do polomäkka.

Pridajte mrazenú brokolicu, ružičkový kel, kukuricu (namiesto nich môžete použiť aj pór, hrášok, karfiol...) znova premiešajte a duste do rozmrazenia.

Pridajte rascu, oregano a kyslú smotanu. Premiešajte a poduste, až sa chute prepoja.

 

Hotovo!