recepty hľadaj top10
Ostatné mäsité jedlá
Francúzske zemiaky

pridal: Stanley-15.07.2009

suroviny

700g zemiaky
300g slovenská točená
3ks vajce (uvarené na tvrdo)
1ks vajce (na zálievku)
1dl smotana kyslá
1dl mlieko
80g syr tvrdý (nastrúhaný)
soľ
čierne korenie mleté
olej

postup

Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode.

Po uvarení a vychladnutí ich ošúpeme, pokrájame na kolieska, časť z nich uložíme na pekáč, osolíme a okoreníme. Na uloženú vrstvu zemiakov poukladáme pokrájané uvarené vajcia, slovenskú točenú (pokrájanú na pásiky a osmaženú na oleji) aj s výpekom. Poukladáme zvyšnú časť zemiakov. Zalejeme smotanou rozmiešanou s vajcom, mliekom, strúhaným syrom a soľou.

Zapekáme v rúre cca 30-35 minút do ružova pri teplote cca 180°C.

Podávame s kyslou uhorkou, zeleninovým šalátom alebo s kečupom.