recepty hľadaj top10
Koláče
Extra čokoládové BROWNIES

pridal: Liv-25.08.2009

suroviny

140g maslo
140g čokoláda (obsah kakaa 70%)
3ks vajce
250g cukor trstinový (tmavý)
80g múka hladká
40g kakao

postup

Maslo s čokoládou rozpustíme vo vodnom kúpeli a potom necháme vychladnúť.

Vajíčka s cukrom vymiešame do penista.

Múku a kakao preosejeme do misky a môžme k tomu primiešať aj posekané orechy, príp. kúsky bielej čokolády, podľa chuti.

Do vyšľahanej vaječnej peny zľahka vmiešame vychladnutú čokoládu a kakao s múkou tak, aby sme udržali nadýchanú štruktúru cesta.

 

Cesto vylejeme do vymastenej formy a dáme piecť do rúry predhriatej na 170°C.

Po 25 minútach koláč skontrolujeme, trochu s plechom potrasieme a ak sa už cesto nehýbe, je koláč hotový a vyberieme ho. Ak ešte nie je tuhé, necháme ho ešte 5 minút piecť. Povrch koláča má byt lesklý a na bokoch sa má oddeľovať od formy. Vo vnútri majú byť brownies ešte stále trochu vlhké, nie do sucha upečené.

 

Necháme vychladnúť a nakrájame.

Môžeme podávať so zmrzlinou a ovocím, príp. šlahačkou.