špagety |
1ks cukina (malá) |
6PL olej olivový |
5ks paradajky (stredné) |
2ks cesnak (strúčiky) |
čierne korenie mleté |
parmezán (strúhaný) |
Dáme zovrieť vodu na špagety (cestoviny).
Nakrájame cukinu na koliečka, paradajky olúpeme (do misky nalejeme vriacu vodu z konvice, paradajky narežeme do kríža, vložíme do misky s vriacou vodou a po pol minúte vyberieme a jednoducho olúpeme) a nakrájame na malé kúsky.
Vložíme cestoviny do hrnca a uvaríme al dente.
Na panvicu vylejeme olej a necháme zovrieť. Následne na nej opražíme cukinu a pridáme olúpané paradajky.
Prepasírujeme cesnak, okoreníme a miešame kým nám nevznikne voňavá a chutná masa.
Vylejeme na hotové cestoviny, posypeme strúhaným parmezánom. Podávame s čerstvým zeleným šalátom pokvapkaným balzamikovým alebo jablkovým octom a s pohárom bieleho vína, pre deti s citrónovou vodou.
Toto jedlo sa dá jesť len čerstvé.
svisiace recepty: |
|