recepty hľadaj top10
Prílohy
Marinovaná červená kapusta

pridal: Alena-18.11.2009

suroviny

1ks kapusta (stredne veľká červená)
2ks pomaranč (šťava)
1ks citrón (šťava)
2dl voda
1ks jablká
3-4PL cukor kryštálový
2-3PL olej
1ks cibuľa
2-3ČL brusnicový džem
bobkový list (do gázy)
čierne korenie celé (do gázy)
nové korenie celé (do gázy)
1ks klinčeky (do gázy)
2-3ks čučoriedky (do gázy)

postup

Kapustu nakrájame nadrobno, zalejeme vodou, šťavou z dvoch pomarančov a jedného citróna a vložíme do nej gázu s koreninami. Necháme marinovať aspoň 24 hodín.

Precedíme, šťavu si necháme. Gázu s koreninami vyberieme. Urobíme stredne svetlý karamel, podlejeme polovičkou marinády, po rozpustení pridáme olej a nadrobno nakrájanú cibuľu, podusíme, pridáme kapustu a dusíme do polomäkka. Pridáme nastrúhané ošúpané jabĺčko a dodusíme za stáleho podlievania marinádou. Pred dodusením vmiešame brusnicový džem.

 

Podávame k pečenej kačke. Je výborná.