recepty hľadaj top10
Predkrmy a chuťovky
Nachos s fazuľkami a mäskom

pridal: Blacky-03.01.2010

suroviny

1bal nachos
1ks avokádo (na guacamole)
1ČL smotana kyslá (na guacamole)
cesnak (na guacamole)
limetka (šťava, alebo citrón, na guacamole)
štipka koriander (mletý, na guacamole)
100-150g mäso mleté
1/2ks cibuľa (pokrájaná nadrobno)
paradajkový pretlak (pyré)
čierne korenie mleté
soľ
1ks fazuľa (červ. bôby z konzervy v parad. omáčke)
1/2ks cibuľa (pokrájaná nadrobno)
1ks paradajky (malá)
uhorky zavárané (kyslé)
chilli paprička (baraní roh)
100g syr tvrdý (nastrúhaný)
1PL smotana kyslá

postup

Avokádo roztlačíme vidličkou, pridáme roztlačený cesnak, šťavu z limetky, lyžičku smotany, koriander, soľ, korenie a spravíme z toho jednotnú masu.
 
Mäsko si pripravíme tak, že opečieme polovičku cibule, potom pridáme mäsko, osolíme, okoreníme a necháme pekne opiecť. Na záver pridáme 2-3 lyžice paradajkového pyré a necháme povariť, ochutnáme a prípadne dokoreníme, dosolíme. Môžeme tiež dať štipku koriandru.
 
Druhú polovičku pokrájanej cibuľky zmiešame s paradajkou pokrájanou na rovnako malé kocky, tiež pokrájanou kyslou uhorkou a chilli a to všetko zamiešame v jednej miske.
 
Nachos vysypeme do veľkej sklenenej misy (vhodná do mirkovlnky) a posypeme nastrúhaným syrom do stredu. Potom do stredu dáme mäsko, na mäsko fazuľky z konzervy (odporúčam bonduelle a v pálivej omáčke), ktoré sme trošku ohriali v mirkovlnke aj s omáčkou a na fazuľky guacamole, na guacamole dáme lyžičku studenej kyslej smotany. Vrch posypeme pokrájanou zeleninou.
Jeme ešte za tepla. Vegetariáni môžu vynechať mäso.


Je to výborná a sýta večera pre dvoch alebo pohostenie pre ľudí, s ktorými vám nevadí jesť prstami z jednej misky :) Hodí sa najmä k dobrému pivku a kamarátom :)
 
Keď pripravujem cestoviny s bolognese omáčkou vždy niečo zostane extra, takže to zamrazím a použijem pri prípave nachos.