recepty hľadaj top10
Ostatné bezmäsité jedlá
Netradičná šošovica na kyslo

pridal: AntiBarbie-01.03.2010

suroviny

300g šošovica
250ml smotana kyslá
100g kapusta (nakladaná, kyslá)
30g múka hladká
citrónová šťava (z 1/2 citróna)
2ks bobkový list
soľ
čierne korenie mleté
tymián

postup

Šošovicu, ktorú sme pred varením nechali namočenú zmäknúť, osolíme a uvaríme vo vode s bobkovým listom a čiernym korením do polomäkka. Medzitým si nadrobno nakrájame kyslú kapustu, ktorú potom pridáme k predvarenej šošovici spolu s citrónovou šťavou a tymiánom. Všetko spolu povaríme ešte cca 15 min. Nakoniec v kyslej smotane rozhabarkujeme múku a zrezka ich primiešame k šošovici. Necháme prejsť varom a servírujeme všetkým, ktorí obľubujú kyslé jedlá.