recepty hľadaj top10
Polievky
Talianska cícerovo - paradajková polievka

pridal: AntiBarbie-16.03.2010

suroviny

1/2bal cícer
400ml paradajky (v konzerve, lúpané)
4-5PL olej olivový
1ks bujón (hovädzí)
1ks cibuľa (veľká)
2ks cesnak
soľ
korenie biele (mleté)
bazalka (sušená aj čerstvá)

postup

Hoci to tak na prvý pohľad nemusí vyzerať, táto polievka je nielen zdravá, ale aj chutná.

 

Deň vopred namočte cícer, alebo použite konzervovaný. Cibuľu nakrájajte nadrobno, na oleji v hrnci osmažte do mäkka a osoľte. Pridajte cícer, okoreňte a uvarte do mäkka. (Ak použijete konzervovaný, tak bez nálevu. Nemusíte ho variť, len priveďte do varu.) Potom pridajte bujón, prilejte konzervu paradajok aj so šťavou (pár kúskov odložte bokom a nakrájate nadrobno), pretlačený cesnak, sušenú bazalku, ak je to potrebné rozrieďte polievku vodou a priveďte do varu. Potom vyberte a odložte pár cícerových bobuliek a pomocou ponorného mixéra  spracujte polievku na krém. Nakoniec vložte odložené paradajky a cícer, ozdobte porcie čerstvou bazalkou a servírujte.