recepty hľadaj top10
Polievky
Špičková polievka s krupicou

pridal: AntiBarbie-17.03.2010

suroviny

200-300g huby čerstvé (špičky)
200ml smotana na varenie
2PL maslo
1PL krupica (detská)
1ks cibuľa
1/2ks pór
soľ (morská)
korenie biele (mleté)
petržlenová vňať (čerstvá)
alebo pažítka (čerstvá)

postup
Špičky poriadne preperieme vo vlažnej vode. Ak máte iné huby (vhodné sú napr. Pečiarky, Kuriatka alebo Dubáčiky), očistite ich a nakrájajte na menšie kúsky. Huby opečte na masle do zlatista a odložte bokom. Potom na rovnakom masle opražte do sklovita nadrobno nakrájanú cibuľu a ak máte, aj pór. Potom pridáme asi 2/3 predpripravených húb, premiešame, pridáme krupicu, premiešame a krátko popražíme. Potom zalejeme cca 8dl vody, premiešame, osolíme, okoreníme, opäť premiešame a povaríme cca 10min. Potom všetko rozmixujeme ponorným mixérom, doplníme smotanou, premiešame, pridáme odložené zvyšné huby, nasekanú petržlenovú vňať a odnesieme na stôl.