recepty hľadaj top10
Bravčové mäso
Provensálske mäso s Balkánskou zeleninou

pridal: AntiBarbie-22.03.2010

suroviny

1/2kg bravčové mäso chudé (stehno)
provensálske korenie
soľ
olej (Vénusz)
1ks cibuľa (menšia)
1ks paprika červená
1ks paprika zelená
1ks paprika biela (alebo žltá)
1ks paradajky (väčšia, mäsitá)
1ks cuketa (malá, alebo)
1ks uhorky (malá, šalátová)
2PL ocot Balsamico (ak použujete uhorku)

postup

Balkánska zelenina:

Zeleninu umyjeme, papriky zbavíme jadra a vyklepeme semianka, uhorky ošúpeme a všetko nakrájame. Na panvici rozohrejeme olej a cibuľu osmažíme do sklovita. Osolíme a postupne pod pokrievku pridávame nakrájané cukiny, o 3min. papriky, o ďalšie 2min. uhorky (ak sme nemali cukinu) a o 1min. paradajky. Všetko by malo byť podusené do polomäkka. Potom zeleninu vyberieme cedidlom z oleja (dobre odkvapkáme) a v prípade, že sme použili uhorku, pridáme Balsamico (príp. vínny ocot) a premiešame.

Provensálske mäso:

Mäso umyjeme, nakrájame na rezne, osolíme a okoreníme (ešte jednoduchšie je použiť Provensálsku vegetu). Potom rezne vyklepeme, alebo predierkujeme "pečiatkou na mäso". Necháme rozohriať olej (na ktorom sme dusili zeleninu) a prírodné rezne (bez ďalšieho obalu) opražíme.

Servírujeme so šťavou a napr. kuskusom.

 

svisiace recepty:
Kuskus