recepty hľadaj top10
Zeleninové jedlá
Špenátový prívarok na Zelený štvrtok

pridal: AntiBarbie-29.03.2010

suroviny

2bal špenát (mrazený pretlak)
1/4 /alebo 1/2/l mlieko (najlepšie plnotučné)
2 /alebo 1/ks smotana na šľahanie
4 /alebo 8/PL múka hladká
4ks cesnak (strúčiky)
soľ
čierne korenie mleté (nie je nevyhnutné)

postup

Najlepšie keď použijete toľko kelímkov šľahačky, koľko bal. špenátu. Ak máte menej šľahačky, použite väčšie množstvo mlieka a múky. /Teda ak máte 2 bal. špenátu a iba 1 šľahačku, tak použite až 1/2 l mlieka a 8 PL múky. Vtedy sa riaďte množstvami v zátvorkách/.

 

Špenát dáme do hrnca spolu s cca 1,5 dl /2,5 dl/ mlieka a na strednom plameni sporáku ho pomaly rozmrazujeme. Posolíme, (príp. okoreníme) primiešame 2 šľahačky a za stáleho miešania privedieme do varu. Zvyšné mlieko - 1 dl /2,5 dl/ medzitým metličkou zmiešame s 4 PL /8 PL/ múky, tak aby nevznikli hrudky a rezko ho primiešame k špenátu. Dochutíme prelisovaným cesnakom a podávame so zemiakovým pyré či kašou a volským okom, alebo vareným vajíčkom prekrojeným na polovicu.

svisiace recepty:
Sýty špenát...
Vynikajúci prívarok z Baby špenátu a vločiek