recepty hľadaj top10
Ostatné
Šunkovo - zemiakový nákyp

pridal: AntiBarbie-02.04.2010

suroviny

300g šunka (Pražská)
200ml jogurt biely malý (s 10% tuku)
50g maslo (alebo Palmarín)
6ks zemiaky (veľmi veľké)
6ks vajce
2ks cesnak
1ks cibuľa (veľmi veľká)
petržlenová vňať (čerstvá)
strúhanka (na vysypanie formy)
rasca (mletá)
korenie biele (mleté)
čierne korenie mleté
soľ

postup

Očistené zemiaky (nakrájané na štvrtiny, aby sa rýchlejšie uvarili) dáme variť do osolenej vody. Cibuľu nakrájame nadrobno a šunku na drobnučné štvorčeky. Na cca 40g masla opražíme šunku, ktorú potom preložíme do veľkej misy. V rovnakej panvici opražíme do skovita cibuľu. Následne ju primiešame k šunke. Medzitým v inej miske ochutíme jogurt pretlačeným cesnakom, korením, rascou a soľou, prišľaháme k nemu vajcia a pridáme petržlenovú vňať. Do  pripravenej zmesi potom primiešame opraženú šunku a cibuľu. Zapekaciu misu vymastíme zvyškom masla a vysypeme strúhankou. Uvarené zemiaky necháme trošku ochladiť na následne ich nastrúhame na veľkom strúhadle a primiešame do pripravenej zmesi. Vsetko zľahka premiešame a rovnomerne prelejeme do zapekacej misy. Misu vložíme do rúry vyhriatej na cca 200-220 stupňov a zapečieme 20-30 min.

svisiace recepty:
Nákyp z čerstvého špenátu so slaninkou a syrom