recepty hľadaj top10
Bravčové mäso
Delikátne bravčové soté s jemným zázvorom

pridal: AntiBarbie-12.04.2010

suroviny

750g bravčové pliecko
soľ
3PL zázvor (mletý)
citrónová šťava (z 1/2 citróna)
3ks cesnak
vývar (podľa potreby)
3PL solamyl
olej

postup

Chudšie bravčové pliecko umyjeme, nakrájame na kocky a osolíme. V hrnci rozohrejeme olej a pripravené mäsko sprudka opražíme. Zaprášime ho zázvorom, zalejeme vodou, prikryté dusíme cca 1/2 hodinu a ďalšiu 1/2 hodinu bez pokrievky. Následne do šťavy pridáme pretlačený cesnak. V cca 1/2 dl studenej vody rozmiešame Solamyl a za stáleho miešania prilejeme k mäsku. Ak šťava hustne príliš, jej konzistenciu upravíme tak, že prilejeme vývar (stačí aj zeleninový). Nakoniec primiešame citrónovú šťavu a chvíľočku povaríme.

 

V ideálnom prípade servírujeme toto jedlo s ryžou (najlepšie s píniovými semienkami), alebo s knedličkami.